Saturday, July 17, 2010

bisnes oh bisnes

macam2 ragam customer wujud kat dunia neh...ada yg ok, ok...ade yg tak ok tuh, maybe sbb tak percaya transaksi secara online neh... tapi as a seller, kenela ngadap walaupun perangai macam2... hahhahah... saya selalu chat dgn seller2 lain, mcm2 cerita kami share; dr pengalaman mereka kami kutip, tapis dan cuba mencari solution... Alhamdulillah, ke-hadrat Ilahi, kami berjaya membuka 2 lagi akaun facebook khas utk customer setia Kebaya Nusantara...

p/s: sgt kagum dgn owner alibaba.com sbb berjaya mengumpul seller dari seluruh negara China. Tabik~~

Friday, July 16, 2010

satu minggu, macam2 jadik

dalam satu minggu neh, mcm2 benda jadik... It is a very bad week. yesterday, my bb grey injured and i need to wait my pay day...bertahan bb grey!!! mama taw kamu sengsara, nt kite g klinik eyhhh..btolkan kamu nyer tangan...

today, i feel unwell, i don't know what's wrong with my body...pagi tadi, bangun2, basah tilam, badan menggigil (shaking)...ya, da serupa simptom org demam panas tapi kalo tak g keje satu masalah len timbul..jadi, g jelaa keje...sampai2 ofis, kaki sejuk sgt2, tgn basah2 but i make it until now-4pm...two hours more!!! go girl!...

stlh beberapa lama, i think it is about consuming jamu laa...yes, dah 4 hari, i consume jamu...whether like it or not, i must try...besok dah bersalin, kene gak ngadap jamu...better start now, before wedding...but i only consume 1 time in 1 day...jamu neh panas, so i only take once...ikot pada bdn masing2, elok kalo 2x sehari utk bdn yg tahan panas...my sister pun suh mkn jamu; it is not about slim, tapi nk naikkan seri...ntahla, ikotkan jela ckp die wpun sama jek muke neh..lg satu, khasiat die tok dalaman, die akan buang sume yg kotor2 and bdn rasa segar...it is true, first day mkn, mmg segar sampai toley tutup mata...tido lambat...hahahha..my sis lagi sorg pun consume ape tah nama herba tuh, one week mmg die susah tido, 2nd week dah ok... the beauty is not from outside but inside!...hahahaha...so, ladies yg kat luar tuh, start la mkn jamu, rasa mmg nauzubillah tapi it is the only thing can make ur body healthy...remove toxins and have a good blood circulation... =D

Friday, July 2, 2010

pintu rezeki telah dibuka dgn luasnyer~~

alhamdulillah, insya Allah cuba berusaha apply tahun neh~~ step selanjutnya, dapat ke tak belakang cerita... =D~