Friday, December 2, 2011

Sardine Puff @ Puff Sardin!

Pagi ni saya nak buat puff sardin memandangkan pastry yang hari tu ada baki 4 lagi. Kira cukuplah kan untuk sarapan pagi kan? Kalau tak cukup, boleh jalan kaki beli nasi lemak 50 sen kat taman ni nanti. Kenapa? Terkejut nasi lemak dalam 50 sen? Masa awal-awal beli pun terkejut juga, ingatkan satu bungkus kecil dalam RM 1 (kat seremban pun, nasi lemak biasa sebungkus dalam RM 1.50- RM 2.50). Disebabkan satu bungkus dalam 50 sen, untuk saya seorang pun 4 bungkus! haha (habislah! mana semua cita-cita nak kurus! arghhhh, emosi-emosi~~). Saya memang suka makan nasi lemak berbanding roti canai. Dulu selalu makan kat kedai mamak berlainan semata-mata nak cari yang sedap tapi apa-apa pun tak sama juga dengan sambal makcik-makcik gerai. Ada satu je kedai mamak yang nasi lemaknya sangat sedap tapi kat seremban la. Siapa ada kat seremban, pergilah kedai mamak area City Park, Seremban 2 tu (nama kedai tak tau, yang saya boleh bagi landmark balai bomba, deret belakang Amanahraya). Kalau kami balik seremban, tu kira kedai wajib dilawati la. Sambal dia unik dan yang pasti sedap!

Cerita pasal nasi lemak ni nanti, ada juga bertukar angin beli nasi lemak bungkus. Clear mind kejap~~

SARDINE PUFF

PUFF SARDIN

SARDINE PUFF

PUFF SARDIN

Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~

Sardin: Heyy, hari ni makan I aje..Lupakan si Nasi lemak tuu~

No comments: