Wednesday, October 23, 2013

saya suka!!!

assalamualaikum dan salam sejahtera...

saya kini berada di seremban... macam biasa la,husband ada kerja sedikit di hq.. insyaAllah, kami bakal duduk di sini sampai minggu ni... kami bertolak dari sp hari isnin yg lepas, masa on the way tu, hujan lebat dan ada accident etc so kami stuck lepas tol juru.. disebabkan itu, kami ambil keputusan untuk melencong sedikit ke jj bandar perda di bukit mertajam tu... yela, dari kelaparan dan sebagainya atas highway, baik makan dulu... makan itu penting walaupun diet... sampai sahaja jj, kami naik tingkat atas dan menuju terus ke kedai komputer- bestbuy it mall.. hehehe.. alhamdulillah, memanjat kesyukuran dan dengan keizinan Allah swt, saya dapat hadiah dari husband sebuah tab! yahuuuuu!!! walaupun tab ini tak la up sangat brand nya tapi motif utamanya asal boleh guna, itu memadai kan? Janji kami berdua boleh guna.. husband boleh cek emel dan baca komik malah saya boleh on whatsapp,update blog dan juga main game.. saya suka sangat dgn hadiah ni.. hehe.. semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga lagi dan lagi..

selepas mendapat hadiah, kami terus menuju food court...laparrrr punya pasal... kami pesannasi beryani ayam..mak aii, mmg berempah habis nasiknya...nasib baik lepas makan tu, perut ok aje...kot tiba datang angin nak memerut tengah highway tak ke susah? kot sejam tak apa lagi, ni haaa, 5 jam kalo tak jammed! naya aje... dah sudah makan, kami sambung perjalanan lagi.. alhamdulillah, jalan dah clear sikit... nampak la ada certain rumah tepi highway kene tenggelam disebabkan hujan lebat...tambahan pula, kawasan tu sawah padi....hmmm, semoga keluarga yang terlibat dipermudahkan segala urusan...

masa dalam perjalanan, kami tiba2 dapat call dari kawan husband kami terpaksa patah balik sebab tak perlu hadir meeting..so kami pun exit taiping.. disebabkan otak penat, saya ajak husband tido hotel dan gerak balik sp esok pagi ajela...so petang tu kami hooray2 siap pergi zoo taiping lagi...haha..balik hotel, bos husband pula call suruh balik juga ke hq...ada meeting lain yang husband kena cover... dgn perasaan sedih, kami pun kenalah juga balik ke selatan.. tapi tak mengapalah, lain kali boleh holiday lagi ek... walaupun pendek holidqay kami ni, tapi ia sangat sweet! Allah lebih mengetahui diatas apa yang terjadi...

kami sampai seremban pukul 1 pagi sudahnya.. balik terus tidur..penat pergi zoo tak habis lagi... :-)  tu la holiday sweet escape kami... thanks my sweet husband for everything dari hadiah sehinggalah ke zoo...hahaha

Sunday, October 20, 2013

Tune Tone Excel

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ok, tengok pada tajuk pun dah tau kan hari ni saya nak menulis entry mengenai produk Tune Tone Excel... Last two weeks, kawan saya pm kat fb saya dan bercerita serba sedikit mengenai simcard tune ni... Pada awalnya, saya pun blur-blur juga apa la program ni... Saya tak tahu langsung kewujudannya (ini adalah kisah benar...kot anak buah, mahu dia kata,"itu pun tak tau ke?" T_T)... Yela, rata-ratanya kita tahulah Celcom, Digi, Maxis, U mobile, Redtone, Tunetalk tapi Tune Tone Excel Wow? Memang la sangat asing di telinga saya... Kawan saya ni pengguna dan juga agen simcard special ni... So, apalah salahnya kita tanya serba sedikit mengenai apa marvellous sangat simcard ni dari simcard telco yang lain... Untuk jadi pengguna bijak, kita haruslah menambahkan ilmu agar kita menjadi bijak...

Mula-mula sekali kawan saya ni ceritakan mengenai benefits dan kemudian coverage telco ni... Penting tu! Nanti dah beli, tak pasal sesi panjat gunung semata-mata nak dapatkan signal network... Hahaha, tak pasal aje ek... Setelah di beri sedikit pendedahan, saya merasakan dengan hanya sekeping simcard ini sangat berbaloi kepada mereka yang suka sangat nak terbang di awangan dengan hanya top up setiap bulan kerana top up ini menukarkan ia kepada points untuk AirAsia flights! Yay! Flights yang boleh kita booked tu tak semestinya in Malaysia only tapi oversea pun boleh...

Tu diaaa...atas awan berkepul2
 As a telecommunication user, apa yang penting untuk kita adalah selain dari rate call, sms,mms etc sepadan dengan keupayaan kita membayar bagi meneruskan penggunaan line tersebut, for sure kita nak something yang boleh kita dapat in return... Betul tak? Jadi, ok lah bagi saya- win win situation... Bagi yang masih samar-samar apa la best sangat Tune Tone Excel ni, saya akan bercerita secara ringkas seringkasnya... Tune Tone Excel ni adalah program yang dikelolakan oleh Tone Excel dan dikuasakan oleh Tune Talk iaitu pembekal perkhidmatan telefon... Coverage adalah salah satu benda paling penting bila memilih sebarang telekomunikasi ini... Oleh kerana itu, ingin saya menyatakan bahawa Tune Tone Excel ni sharing coverage network sama dengan Celcom... Aisehh, ayat skema betul.. Maafkan saya... Benefit yang kita dapat selain daripada tiket kapal terbang dan juga penginapan di tune hotel (corporate rate tune hotel), kita juga secara automatik layak untuk mendapatkan insurans kemalangan dari Tune sendiri tertakluk kepada terms & condition yang telah digariskan serta bagi yang mencari extra income, anda juga boleh mendapatkan komisyen dari sini.. So, kepada tukang baca bolehlah consider peluang ini...

Simpack ni bukanlah seperti yang tukang baca sekalian serta saya sendiri di kedai-kedai telekomunikasi tu... Warna simcard ni meriah, vibrant gitu dan bukan memang la bukan macam tune talk yang berharga RM 5... Simcard ini berharga RM 80 kerana setaralah dengan apa yang kita dapat kebaikannya berbanding simpack biasa tu... Topup yang disediakan sekali adalah RM 30..

Simcard Tune Tone Excel
Haaa kan saya dah kata, vibrant warnanya... Hahaha... So inilah rupa beliau dan jika anda jumpa ini, maka inilah simcard keluaran Tune Talk berganding bahu dengan Tone Excel itu... Sama seperti telco yang lain, kita boleh tukar nombor kita yang sedia ada ke telco lain ataupun kot cari second number, bolehlah purchase terus simpack ni...

Untuk yang berminat melihat dan mendengar sendiri lebih lanjut mengenai Program Wow Tune Tone Excel ni, bolehlah direct call/sms kepada salah seorang pemilik serta agen tune tone excel ni:
Mr Hairul Rizal ( 016-7600600) 

Website untuk bacaan:






Monday, October 14, 2013

Hari Raya Haji

Kepada muslimin dan muslimat,

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua tukang baca yang beragama Islam... Bagi yang tengah on the way nak balik ke kampung, semoga perjalanan anda dipermudahkan dan selamat pergi dan pulang... Berhati-hati di jalan raya dan tak usahlah ikutkan adrenalin yang bergelora tu sampai tak consider pemandu-pemandu yang lain... Semoga raya aidiladha tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang lepas... Bagi saya pula, tahun ni macam tahun lepas iaitu beraya di perantauan... Bila beraya sendirian ni, semua juadah raya kena masak sendiri la... Petang nanti baru beli bahan nak masak untuk esok... Kedah, cuti raya haji ni 2 hari... Nak bersiar-siar pun semua orang beraya, ye tak? Maka, duduk ontok2 la kat rumah... Huhuhu... Baru-baru ni tanya husb nak makan apa untuk raya nanti... Dia pun balas makan kfc jela raya haji... Sabar aje la...

Kalau yang masih 50-50 tu nak balik ke tak, baliklah menemui orang tua yang tercinta... Inilah masa terbaik spend time dengan mak ayah dan adik beradik serta anak-anak buah... Bagi yang kehilangan ibu/bapa, doakanlah mereka dan hadiahkanlah mereka dengan surah-surah yang indah... Semoga mereka di alam barzakh sentiasa dicucuri rahmat... Pengorbanan itu besar maknanya dan bukan hanya tertakluk kepada penyembelihan lembu serta wang ringgit...

Bagi yang berpuasa pada hari ini iaitu puasa sunat arafah, semoga kalian berpuasa dengan penuh keikhlasan...

Salam Aidiladha,
bubble@diana


Tuesday, October 1, 2013

Suka sangat!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah syukur kepada Allah swt... Hari ni hari gembira buat saya kerana saya dah boleh mula langkah setapak ke hadapan dan kemudian membuka langkah yang lebih jauh mencari rezeki yang halal... Semoga permulaannya berjalan lancar dan rezeki pelbagai penjuru semakin murah mencurah-curah selepas ini... Aminnnn....

Beberapa hari ni, hujan turun dengan lebatnya di tanah Sg Petani... Hujan rahmat gitu... Alhamdulillah... Site office mate husband kata sini dah lama tak hujan dan kebanyakannya mula dah mengalami simptom-simptom nak demam dan sebagainya... Jangan hujan bertukar seperti ribut macam dua tahun lepas, itu memang saya tak mahulah... Dah la duduk seorang diri kat rumah... Ngeri tau!

Hari ini misi saya adalah menjemur baju... Nasib baik ampaian ada bumbung, jadinya, bolehlah menjemur dengan seronoknya tanpa risau akan hujan... Masa menaip ni pun, hujan mula nak turun lagi sekali... Sejuk!