Thursday, March 20, 2014

murah rezeki

assalamualaikum...

alhamdulillah, bulan ni rezeki melimpah ruah tanpa disangka-sangka... setelah lama tak bekerja tetap, hari ni saya sudah bekerja semula.. perasaan tu, of course la takut semua ada kan.. semalam interview dan semalam juga dapat keputusan masuk serta- merta hari ni.. terima kasih kerana sentiasa mendoakan saya.. doa saya, semoga saya dapat bekerja dengan baik dan segala kesulitan saya dapat atasi dengan baik... bertahun tak kerja, hari ni dah jadi pekerja.. haha, lawak pun ada.. syukur! harapnya rezeki kami diluaskan lagi... terima kasih Allah! betullah, jika kita ikhlaskan dan redha segalanya, pasti Allah akan beri kita ganjaran tersurat dan tersirat walaupun lambat... kepada mereka yang sekapal dengan saya, bersabar aje jika belum berpeluang lagi bekerja... in shaa Allah, satu masa nanti, anda dapat pekerjaan.. bak kata abah, ada hikmah setiap yang terjadi.. kalau kita muhasabah diri, lama-lama kita dapat jawapan kenapa kita lewat dari orang lain... ada perkara disebalik semua ni...

nervous kerja tak hilang walaupun dah lepas 1 hari... haha