Tuesday, April 29, 2014

Buruh sekalian

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Semalam saya MC dek kerana diarrhea... Baik punya diarrhea, sudahnya melepek aje tido sepanjang hari.. Hari ni masuk juga office walaupun rasa tu macam ada lagi sebabnya kerja melambak-lambak macam baju lambak atas meja... Hahaha, ayat kena ekstrem kadang-kadang nak tunjukkan betapa banyaknya tu... Disebabkan semalam MC, hari ni kena kerja kuat sikit la...ye, sikit-sikit dahla.. Nanti kalau rajin sangat, lama-lama bos," Diana, u stay up opis ok hari2 lepas ni?"... Tak ke naya tu... Angkut segalanya termasuk laki pergi opis nanti sudahnya... hahaha...

Alhamdulillah, segala penat lelah dibayar dengan setimpal... Hahaha, budget macam dah tau berapa ek gaji bulan ni... Padahal, menanti lagi ni bunga-bunga riang terbit dalam bank... Sempena hari buruh sedunia, maka, saya sangatlah teringin nak shopping... Kata hari buruhhhh... Hari kebesaran orang makan gaji kenalah enjoy sikit... Bagi yang pegang title bos tu, tak perlulah menyambut hari buruh... Hahaha... Kalau bos campur pekerja tu, shopping sayur ikan dah sebab half aje buruhnya.. =p Bagi rakyat jelata yang cuti Jumaat, minggu ni hooray la mereka... Cuti 3 hari tuuu... Seronok ler mereka menghabiskan cuti 3 hari...

Sekarang, kita tengah mood nak bercuti... Kalau dapat pergi makan seafood kat Bagan Lalang pun rasa bersyukur sangat! Syukurrrrr.... Syuukuurrrr...

Nak pergi bercuti? Katakan Mahuuuuuuuu!!!



Friday, April 4, 2014

siang ke malam ke siang semula

assalamualaikum dan salam sejahtera..

dah lama tak menulis sejak mula kerja ni.. ni pun masih bertapa kat opis disebabkan hari ni jugak nak settle semuanya.. esok hari cuti maka nak berguling-guling kat rumah.. last week sabtu kerja sampai pukul 8 malam manakala hari ahad sampai pukul 7 petang... haha... Allah takkan turunkan ujian kepada yang dikehendakiNya jika dia tak boleh buat kan? Maka dengan itu, in shaa Allah saya boleh buat dan partner meja sebelah saya pun boleh buat... positive thinking kekdahnya walaupun dalam hati, Allah aje tau... hari ni bakal balik 2-3 pagi... muahaha...lapar semua tolak tepi...janji kerja siap...

agak-agak rasa penat duduk, bersila atas lantai isi tender...asal bolehhhh