Wednesday, November 27, 2013

senishawl part 2

assalamualaikum dan salam sejahtera...

semalam ada yang tanya saya macam mana nak gayakan senishawl lepas tu gigih la saya melilit ala kadar sebahagian daripadanya... senishawl yang saya reka tu kebanyakkannya di hujung penjuru shawl dan sikit aje yg bermula dr hujung tgh shawl...harga masih di paras affordable iaitu bawah RM60... kalau jenis readymade, saya jual RM 15 belum masuk poslaju...inner pn saya ada jual rm20 sblm msk pos...inner ni mmg saya pun pakai, sedap aje... takla tercekik ke etc... so, mari pakat like page saya...senishawl kat facebook...

http://www.facebook.com/senishawl

Monday, November 25, 2013

senishawl

assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni bermulalah episod bisnes saya... alhamdulillah, hari ni saya dapat la juga launch bisnes saya, kalau tidak asalnya hari sabtu tapi memandangkan sabtu saya pun kurang sihat, tunda la semua perkara... senishawl ni saya ambil namanya setelah fikir saya menghasilkan karya juga tapi bukan atas kertas tapi seni itu saya apply atas selendang... awalnya, saya ingin namakan page saya merahkantan tapi baik saya cari nama yang lebih klasik campur moden...

senishawl adalah 100% design, effort dan kasih sayang saya... kalau tidak ada idea, saya takkan mula sebab nanti hasilnya tidak seberapa... so, kesian nanti pd penggemar senishawl nanti...kepada tukang baca yang mahu lihat, bolehlah klik gambar bawah ni...

 senishawl
senishawl

Tuesday, November 19, 2013

pagi jelita/kacak!

assalamualaikum dan salam sejahtera...

pagi ni saya sangatlah bertenaga, lepas subuh terus masak untuk bekalkan husband nasi berlauk...malam tadi dah siap buat rencah sambal, senang terus masak aje pagi ni...pukul 7 pagi dah settle segala lauk...alhamdulillah, hope husband enjoy la lunch box dia hari ni...sorry kalau terkurang rasa etc..so, inilah menunya...

nasi, sambal udang pecah telur, sup sawi & telur dadar.. jemput makan, readers!




Thursday, November 7, 2013

euwww, sangat....duhhh!

assalamualaikum dan salam sejahtera....

alhamdulillah, saya masih bernafas sehingga ke hari ini... terima kasih ya Allah... hari ni pagi-pagi dah sarapan pisang tanduk goreng dengan air susu kambing campur madu... sedap sangat pisang itu, mak tinggalkan sebiji pisang tanduk minggu lepas... pisang tu mak beli kat kuala pilah, ada ciku jugak tapi dah buruk- tak perasan punya pasal... masa beli ciku tu belum masak, so, tak la jenguk selalu ( bijak sangat, sekarang saya yang rugi T_T )...

bijak sangat....

perasan tak sekarang ni ramai yang suka update kat fb pasal macam comel je, macam cute aje... fenomena ke apa macam-macam ni... bila dah tiap masa asyik macam-macam, kadang-kadang rasa nak muntah pun ada... haha... dulu fenomena mak jemah- dari atas sampai bawah update ganti diri mak jemah... duhhh... muak pulak rasanya... video tak usah katalah, geli lak macam-macam gaya ada... cuba korang tengok balik semula footage fenomena macam-macam tu; sebolehnya berusaha nak tunjuk macam cute tu... haha... sorry la ya pada yang terasa tapi tu la hakikatnya... kadang-kadang rasa nak aje kata," macam menyampah aje, macam rasa nak tampar aje"... haaa kan gitu... hihi... so, nasihatnya, kurang-kurangkanlah penggunaan macam-macam tu... kot setiap masa nak macam-macam, letih laa...

sorry again...

bye!

Tuesday, November 5, 2013

punch!

assalamualaikum dan salam sejahtera...

semalam dan hari ni rasa nak tumbuk orang aje..kalau dapat seorang dua, rasanya lega kot... muahahaha..

ok bye!

Saturday, November 2, 2013

borak kosong

assalamualaikum dan salam sejahtera...

malam ni saya bersiaran dari kampung halaman di Port Dickson... ni update pun sebab duk teman husband buat kerja dia... saya kalau husband buat kerja, saya suka tengok sambil tu brush balik segala ilmu zaman belajar dulu... yela, dulu pun kerja dengan kontraktor jadi ada yang tak cover... better belajar balik ek, tak rugi pun walau sesen... mana tau nanti dapat kerja semula, senang sikit... terus boleh buat kerja, tak la melangok mandang sepi...

kami sampai PD dalam pukul 3.30 petang tadi... ni pun lambat sedikit sebab ada roadblock JPJ dekat highway PD... tau ada roadblock pun lepas nampak segerombolan mat motor lawan arus dekat highway... bahaya betul la, lari dari JPJ sampai bahayakan diri sendiri... kalau rasa diri tu memang bersalah, silalah jangan ulanginya- renew la roadtax, hidupkan lesen memandu dan stop la modify sampai jadi illegal... dah sudah nempuh roadblock tu, jammed pulak sekejap area pantai PD ni tapi yang ni memang biasa tak kisahlah musim perayaan ke weekend... kampung saya ni sebahagian tempat tumpuan orang ramai, jadinya hadap ajelah dengan ketenangan...

haa, cerita pasal jammed ni teringat siang tadi masa ambil adik ipar di bukit jalil dan sepanjang highway arah ke selatan jammed teruk (dalam 40km) juga... kasihan pada yang ada anak kecil, sure mengamuk dalam kereta... yela, kalau dekat dengan R&R tak apalah, boleh berhenti sekejap- rehat sambil minum etc... ni tengah jalan kiri kanan pokok semata, apalah yang boleh dibuat... stress level pun dah boleh jadi tinggi serta merta...

alhamdulillah, syukur sangat mujurlah kami ada jalan alternatif iaitu LEKAS, memang lekas betullah sebab kejap aje sampai ke rumah... haha...sebelum keluar ambil adik ipar, saya telah melakukan satu kejahatan iaitu merobohkan iron board kat rumah seremban... tengah syok iron barang jualan, boleh pulak dia runtuh... haha.. tak senonoh sungguh, agaknya barang jualan tu berat 1 tan kot.. :-) esok balik seremban, singgah beli yang baru la- cari yang ok terus... karang tak la pisang berbuah 2 kali...

esok, hari yang panjang bagi saya sebab esok la nak beli stok makanan, esok la nak singgah kedai jahitan sekejap bagai... jadi, disebabkan esok banyak agenda, malam ni kenalah tidur awal.. kononnnn..

selamat malam wahai tukang baca sekalian...jangan lupa doa yang baik2 utk mlm ni dan esok2 pula.. maafkan semua yang ada salah dengam kita sebelum tidur... ok?

assalamualaikummm....